Μητσοτάκης: Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής πως η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αναφορικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

“Υπό τις παρούσες συνθήκες, και καθώς η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαραίτητη νομιμοποίηση, η ΚΟ της ΝΔ κατατέθει, αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής συζήτησης, πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Σας προκαλώ να μετατρέψετε αν τολμάτε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σας, όπως έκαναν όλοι οι προτάτοχοί σας. Σας προκαλώ κ.Τσίπρα γιατί σήμερα αναμετριόμαστε όλοι με την ιστορία” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πουν «ναι» στην υπογραφή που είστε έτοιμος να βάλετε στις Πρέσπες” πρόσθεσε.

Βούτσης: Σήμερα στις 6:00 ξεκινάει η συζήτηση για την πρόταση μομφής

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα στις 6:00 να ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής.

 “Η κυβέρνηση τελειώνει τη θητεία της όπως την ξεκίνησε με ψέματα”

«Αξιοσημείωτο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα λάβει το λόγο. Δείχνει με πόσο πάθος υπερασπίζεται τα μέτρα που θα επιβάλλετε στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση τελειώνει τη θητεία της όπως την ξεκίνησε με ψέματα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατα τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για το τέταρτο μνημόνιο το δεύτερο με την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου και βαριά υποθήκη του πλούτου της χώρας μας.

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Η Κύπρος αναπτύχθηκε κατά 9,3% και η Ελλάδα κατά 0,9%. Η κυβέρνηση υστερεί και κατά τον ίδιο της τον εαυτό, κάθε πέρυσι και καλύτερα κ. υπουργέ. Δεν πιστεύεται ούτε εσείς οι ίδιοι τις προβλέψεις σας γι’ αυτό τις αναθεωρείται προς τα κάτω».

«Δημιουργήσατε μια μεγάλη μάζα απελπισμένων συμπολιτών μας. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία. κυβέρνηση έπνιξε τους Έλληνες στους φόρους. Επιτέθηκε με ταξικό τρόπο στο εισόδημα της μεσαίας τάξης. Σε πολίτες που ήδη ασφυκτιούν από φόρους και εισφορές έρχεστε να φέρετε το τέταρτο μνημόνιο. Οι μεγάλοι χαμένοι του 4ου μνημονίου είναι οι συνταξιούχοι, θα χάσουν έως και 2 συντάξεις. Οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα χτυπηθούν τριπλά. Χαμηλόμισθοι. Το αφορολόγητο ήταν το 2019 9.045 και τώρα μειώνεται στα 5.065 ευρώ. Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο συμπολίτες μας που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 500 ευρώ το μήνα, αυτή είναι η ευαισθησία της Αριστεράς. Για τους ελευθέρους επαγγελματίες καταργείται η έκπτωση εισοδήματος. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε φτωχότερες συνοικίες. Εσείς που θα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ τον αυξάνετε ακόμα και στις φτωχότερες περιοχές.

Η επίθεση στον Τσακαλώτο

« Ένα διαμέρισμα στη Νίκαια, δεκαπενταετίας που θα πλήρωνε 300€ σήμερα θα πληρώσει 400€, είναι μικρή η αύξηση; Μιλάτε εσείς που λέγατε ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ; Δεν ντρέπεστε λίγο; Και με διακόπτετε; Μην μιλάτε γιατί έχετε την φωλιά σας λερωμένη κ. Τσακαλώτε», ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών.

«Το μακρύ χέρι του κράτους εισβάλλει στα ταμεία των οργανισμών και σαρώνει όλα τα αποθέματα. Πρόκειται για μια τριτοκοσμική κατάσταση στο όνομα του μαξιλαριού με το οποίο θέλετε να πνίξετε την χώρα. Χρόνια στραγγαλίζετε την κοινωνία για να δημιουργήσετε τον δημοσιονομικό χώρο και μετά έρχεστε και μοιράζετε επιδόματα. Θέλετε μια Ελλάδα φτωχοποιημένη από την υπερφορολόγηση. Αυτή είναι η κυβέρνηση. Ένας πρωθυπουργός που θα έσκιζε το τρίτο μνημόνιο και μέσα σε τρία χρόνια έφερε δύο βαρύτερα και ένας υπουργός που θα υπέβαλε την παραίτησή του για το αφορολόγητο αλλά έμεινε στην καρέκλα του για να το μειώσει», σημείωσε.

«Να έχετε το θάρρος να αναμετρηθείτε με αυτά που λέγατε πριν τρία χρόνια. Όλοι εδώ είστε έτοιμοι να τα ψηφίσετε όλα, για να μείνετε λίγο ακόμα στην εξουσία και να καθυστερήσετε το αναπόφευκτο τέλος σας», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι είπε για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

«Εδώ και τρία χρόνια η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση με ευθύνη. Έχουμε αποδείξει σε δύσκολες στιγμές ότι δεν μετράμε το πολιτικό κόστος. Δικαιωθήκαμε ότι είχαμε ζητήσει πριν δύο χρόνια εκλογές» είπε για να προσθέσει.  «Προσπαθούν να κρατήσουν την εξουσία με δεσμεύσεις που εκτείνονται πέρα από τη συνταγματική θητεία της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχει, είπε, προηγούμενο  κυβέρνηση η οποία χωρίς λαϊκή αποδοχή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση να κάνει επιζήμιους χειρισμούς για τα εθνικά θέματα.

«Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει μία συμφωνία με την ΠΓΔΜ και να δεσμεύσει τη χώρα σε ένα πλαίσιο που δημιουργεί τετελεσμένα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ανταλλάσσετε μία εθνική υποχώρηση με κάποια άλλη παραχώρηση. Αυτό πιστεύει η πλειονότητα των Ελλήνων» είπε.

Θέλουμε λύση και σταθερότητα στα Βαλκάνια είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό προυποθέτει  λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά συμφέροντα.