Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε

Την προώθηση 3.500 μονίμων και στρατευσίμων στα νησιά και άλλων 3.500 στον Έβρο εντός των επομένων ημερών και την ενίσχυση σε μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την Ικαρία, όπου παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου. Η μεταφορά 3.500 στελεχών στα νησιά εντάσσεται στο πλαίσιο της μετατροπής της ΑΣΔΕΝ σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους.

Επίσης, ανήγγειλε την εκπαίδευση των εθνοφυλάκων, που -όπως τόνισε- «προσφέρετε αφιλοκερδώς στην πατρίδα και πολλές φορές χωρίς η πατρίδα να έχει τη δυνατότητα να σας δώσει αυτά που πρέπει» σε σχολεία και την ενίσχυσή τους με γυναίκες εθνοφύλακες, παρουσιάζοντας σήμερα την πρώτη εξ αυτών.

«Είμαστε έτοιμοι -και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα- να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους, με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει» ανέφερε.

Ο υπουργός παράλληλα εξήρε τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία παρά το γεγονός ότι «υπέστησαν τεράστιες περικοπές, όχι απλώς δεν “γονάτισαν”, όχι δεν έσκυψαν, όχι δεν λύγισαν, αλλά ίσα-ίσα στάθηκαν όρθια εκμεταλλευόμενα ακόμα και αυτή την κρίση, προκειμένου τα μέσα που διαθέτει η πατρίδα να είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, να γίνεται καλύτερη εκπαίδευση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια».

Στο σημείο αυτό ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι «μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει αναδιοργάνωση, σημαίνει περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση θα καταφέρουμε να τα έχουμε».

AΠΕ-ΜΠΕ