Κουτσούμπας: Για όλους η διερεύνηση - Γιατί να μην αφορά η έρευνα και τον κ. Κουρουμπλή;

“Γιατί να μην αφορά η έρευνα και τον κ. Κουρουμπλή και τις όποιες συναντήσεις του” διερωτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, προσθέτοντας ότι “ας προχωρήσει απρόσκοπτα και για αυτόν η έρευνα αλλά και για όλους τους εμπλεκόμενους. Θεωρούμε επίσης ότι η επιτροπή πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες που εμφανίζονται ως προστατευόμενοι”.

Στη συνέχεια τόνισε ότι υπάρχει κοινός παρονομαστής, ο οποίος είναι να παρουσιαστούν τα σκάνδαλα και η διαφθορά ως η βασική αιτία της κρίσης, των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων.

«Δεν τους έπιασε ο πόνος για τη διαφθορά ή για το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης. Πηγή του προβλήματος είναι ότι το φάρμακο είναι ένα προσοδοφόρο εμπόρευμα και ο ανταγωνισμός οξύνεται για μεγαλύτερα μερίδια. Μεταξύ των εγχώριων εταιρειών και όσων εισάγουν. Μεταξύ ομίλων που στηρίζονται από διαφορετικές συμμαχίες».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ΚΟ θα ψηφίσει για την συγκρότηση της επιτροπής «Το ΚΚΕ θα ψηφίσει για τη συγκρότηση και θα προσπαθήσει μέσα από τη συμμετοχή του να προκύψει η αλήθεια. Η διερεύνηση πρέπει να αφορά όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς και τις υπόλοιπες εταιρείες που έχουν συμφέροντα, όχι μόνο τη Novartis.