Γεννηματά για Novartis: Υπάρχει και σκάνδαλο αλλά και σκευωρία στην υπόθεση

«Το ερώτημα που πλανάται είναι αν το ζήτημα που συζητάμε αφορά σκάνδαλο ή σκευωρία», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και συνέχισε λέγοντας ότι «Δεν υπάρχει δίλημμα, ισχύουν και τα δύο. Σκάνδαλο στην εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης και σκευωρία της κυβέρνησης για σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της».

«Η επιλογή του χρόνου, των προσώπων οι δηλώσεις Τσίπρα και κυβερνητικών αξιωματούχων, οι δικονομικές παραβιάσεις και οι μαρτυρίες καταδεικνύουν την ύπαρξη συνωμοσίας», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, επικαλούμενη και την απόφαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που όπως είπε «εξέθεσε» την κυβέρνηση. «Οι μάρτυρες στους οποίους στηριχτήκατε», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, «κατέπεσαν σε καθεστώς απλής προστασίας και μετά αναβαθμίστηκαν σε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος αφού πρώτη υπήρξαν αντιδράσεις και κατακραυγή εναντίον σας»

«Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Να διαπιστωθούν τα θεσμικά κενά που επιτρέπουν τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν ενδιαφέρεται. Γιατί αν ενδιαφερόταν θα φρόντιζε να υπάρχει πλήρης έλεγχος χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις». Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και επιδιώκει μέσω της υπόθεσης Novartis να έχει κομματικά οφέλη.

Έπειτα απευθυνόμενη στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ρώτησε αν αποδέχεται το σκέλος του σκανδάλου και στη συνέχεια η κ Γεννηματά αναφερόμενο στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών σημείωσε ότι αυτό απαιτεί αλλαγή του συντάγματος και άρα ευρύτερη συνεννόηση. «Αν πιστεύετε κ. Μητσοτάκη ότι μπορεί να υπάρξει, μαζί σας να συζητήσουμε μια μίνι αναθεώρηση σε βασικές διατάξεις».

«Η αποψινή συζήτηση γίνεται σε βαριά ατμόσφαιρα με την κοινή γνώμη σε σύγχυση με αποκλειστικά δική σας ευθύνη», συνέχισε απευθυνόμενη εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα. «Η Τουρκία εντείνει την προκλητικότητα της καταπατώντας διεθνείς συνθήκες. Η αδράνεια της κυβέρνησης θα βλάψει το δημόσιο συμφέρον. Και αναφορικά με την ονομασία της πΓΔΜ, προσπαθήσατε να διχάσετε πολιτικούς αντιπάλους και τον λαό και είμαστε μπροστά στο κίνδυνο σαλαμοποίησης της λύσης».

«Στην οικονομία έχει γίνει σαφές ότι στο τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει οριστική έξοδο από την κρίση. Τελειώνει το μνημόνιο για τους εταίρους μας, όχι για εμάς. Έχετε νομοθετήσει νέες περικοπές, έχετε εκχωρήσει τον δημόσιο πλούτο και τώρα απλώς διαπραγματεύεστε το είδος της επιτροπείας που θέλετε».

Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, «βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μία σκευωρία με ενορχηστρωτή τον κ. Τσίπρα και εκτελεστές τους υπουργούς του. Πρώτοι εμείς λέμε όλα στο φως, με ανεπηρέαστη όμως τη δικαιοσύνη. Χωρίς την αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών, με παρακρατικές μεθόδους και συνεργασία με τον κίτρινο Τύπο. Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτήν τη λογική είναι η ακροδεξιά και η Χρυσή Αυγή».