Σαλμάς: Η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις αποφάσεις μου και πλήρωνε για να με πολεμούν

“Η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές μου αποφάσεις και πλήρωναν χρήματα για να με πολεμουν”, υποστήριξε ο πρώην Υφυπουργός και αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς, ο οποίος βρέθηκε στο υπουργείο από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι και τις εκλογές του ίδιου έτους και έπειτα και πάλι το 2013, σημείωσε πως με τις δικές του ενέργειες αποκαλύφθηκαν οι αθέμιτες πρακτικές της Novartis και ως εκ τούτου, δεν είχε φανταστεί ότι θα βρισκόταν να απολογείται.

«Θα το δικαιολογούσα λέγοντας ότι έκανα πολλούς εχθρούς στη μάχη κατά της διαφθοράς. Αλλά αν είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι μέρος του προβλήματος, τότε ζητώ οι Έλληνες να μείνουν δίπλα μου ως το τέλος» σημείωσε ο ίδιος.

Ο ίδιος αρνούμενος να απαντήσει στις αοριστίες της ελληνικής δικογραφίας, ισχυρίστηκε ότι «το μόνο συγκεκριμένο που προκύπτει και από καταθέσεις στις ΗΠΑ, είναι ότι η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές μου αποφάσεις και πως πλήρωναν χρήματα για να με πολεμήσουν».

Επίσης τόνισε: «Δεν απίστησα, δεν δωροδοκήθηκα, δεν κέρδισα, έχασα φίλους. Δεν έχω πάει ούτε ένα ταξίδι πληρωμένο από φαρμακευτική εταιρεία». Θα αφήσω τα πρακτικά παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Ενώ είσαι αυτός που τα άλλαξες όλα, που περιόρισες τα κέρδη των πολυεθνικών, που τις οδήγησες στις αρχές, που αποκάλυψες το σκάνδαλο στην Ελλάδα, να γίνεις κατηγορούμενος. Αν με παραπέμψετε μπορεί η πράξη σας να είναι πιο διδακτική. Αυτό που έκανα και αυτό που θα κάνετε μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς η πατρίδα σκοτώνει για άλλη μια φορά αυτούς που την ωφέλησαν»