Ξηλώνει τον ΕΦΚΑ το ΣτΕ - Στον αέρα ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου

Μια νέα απόφαση του ΣτΕ θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, καθώς οι δικαστές χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές μερικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και ειδικά για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε με ψήφους 17 υπέρ 8 κατά, παράνομη την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και την εισφορά του 20%.

«Αν η πληροφορία για το ΣτΕ ισχύει, αποτελεί ιστορική δικαίωση για τον κλάδο μας και τις κινητοποιήσεις του 2016…Ήρθε και η Ανάσταση για τους δικηγόρους…» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Ο κ. Βερβεσός πρόσθεσε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου οδηγεί στη δήμευση εισοδήματος και οι δικηγόροι έχουν προσβάλει τον νόμο Κατρούγκαλου.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ Δημήτρης Αναστασόπουλος δήλωσε στο «ΘΕΜΑ 104,6»:

«Παλέψαμε και δώσαμε μάχη στα δικαστήρια καταγγέλοντας το νόμο ως αντισυνταγματικό. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης.

Αν τα πράγματα είναι έτσι θα πρέπει ο νόμος Κατρούγκαλου να αποτελέσει παρελθόν».

Ωστόσο κράτησε μια επιφύλαξη για το τι θα ακολουθήσει λέγοντας ότι «από αυτή την κυβέρνηση έχουμε δει αρκετά τερτίπια».