Αθωώθηκε ο Αμβρόσιος – «Αν είχα όπλο θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε», είπε στην απολογία του

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε τη μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου πρότεινε νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες και ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου στην οποία εκδικάστηκε η μήνυση κατά του ιεράρχη ο οποίος κατηγορήθηκε για την σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Ο δεσπότης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην απολογία του υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».

Υπερασπαστική ήταν η γραμμή των δύο Δημάρχων Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλου και Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο Μητροπολίτης έχει διατελέσει θεάρεστο έργο στους δύο Δήμους και ότι στο “Στέκι της Αγάπης”, στο “Καλλιμανοπούλειο”, στην Κοινωνική Ιματιοθήκη στο “Κελάρι της Αγάπης” πηγαίνουν και ομοφυλοφιλικά άτομα που πάντα τα δέχεται, προσφέροντάς τους τροφή και ρουχισμό και η πόρτα της τοπικής εκκλησίας είναι πάντα ανοιχτή.

Αμβρόσιος: Αν είχα όπλο θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μητροπολίτης, σόκαρε με τον κυνισμό του και την άρνηση οποιασδήποτε μεταμέλειας. Μάλιστα, με αφορμή μια φωτογραφία από το Gay Pride με ένα νεαρό ντυμένο παπά, είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

Σημείωσε ακόμα ότι είναι «τιμή» του που βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου. Στο κύρηγμά του ενάντια στους ομοφυλόφιλους, υποστήριξε ακόμα πως «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους», «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται», ενώ τέλος αρνήθηκε να απευθυνθεί και σε οποιονδήποτε «δεν είναι στην Εκκλησία». «Εγώ μιλάω γι’ αυτούς που είναι στην Εκκλησία. Οι άλλοι δε με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Patrastimes.gr