Ακόμα τρεις υπουργοί έκαναν αίτηση για επίδομα ενοικίου: Μάρδας, Σγουρίδης και Φωτάκης

Ακόμα τρία μέλη της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκαναν αίτηση για επίδομα ενοικίου, πέρα από τη Ράνια Αντωνοπούλου που παραιτήθηκε εχθές από τη θέση της, καθώς αποκαλύφθηκε ότι έλαβε 23.000 ευρώ για την ενοικίαση διαμερίσματος στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με τον τον ΣΚΑΙ πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, τον Κωνσταντίνο Φωτάκη, αναπληρωτή Υπουργό για Έρευνα και Καινοτομία στο Υπουργείο Παιδείας, και τον πρώην Υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ο Κώστας Φωτάκης, με παρέμβασή του σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, είπε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του έκαναν αίτηση για το επίδομα ενοικίου, η δαπάνη εγκρίθηκε, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε το επίδομα ενοικίου από τον ίδιο. «Βρήκα κατοικία δική μου, δηλαδή του γιού μου, και δεν έχω κάνει χρήση του επιδόματος», δήλωσε.

«Το χαρτί γράφει για δαπάνες διαμονής, εγώ μένω εκτός Αθηνών, εγκρίθηκαν δαπάνες για όταν χρειαστεί να μείνω», πρόσθεσε ο Υπουργός.

«Οι δαπάνες αυτές έχουν μείνει σε έναν λογαριασμό και στο τέλος επιστρέφουν στον κρατικό κορβανά», διαβεβαίωσε.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης από την πλευρά του είπε στον ΣΚΑΪ ότι μολονότι για τις ανάγκες του είχαν δεσμευθεί 7.000 ευρώ, στην πράξη εισέπραξε μόνο 350 ευρώ. Όπως εξήγησε, έζησε επί επτά μήνες σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο για το οποίο προσκόμισε απόδειξη ύψους 50 ευρώ.

Τα έγγραφα για τον Μάρδα καταδεικνύουν ότι είχαν δεσμευθεί για λογαριασμό του 3.900 ευρώ, για την περίοδο που υπηρέτησε ως αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών

Οι αποφάσεις για το επίδομα ενοικίου στους τρείς  Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: