Σάλος για το επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ στη Ράνια Αντωνοπούλου

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση πληρώνει ετησίως 12.000 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Το θέμα, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο “Ελεύθερος Τύπος”, αναφέρει ότι η κ. Αντωνοπούλου, η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός, λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, έλεγαν ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει ανακοίνωση από την πλευρά της κ. Αντωνοπούλου σχετικά με το νόμιμο, αλλά όχι και τόσο… ηθικό, επίδομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, διαθέτουν μεγάλη περιουσία.

“Περιμένω και εγώ τη δήλωση της κ. Αντωνοπούλου, δεν θα ήθελα να προτρέξω. Όμως θεωρώ ότι αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια η υπουργός και αυτό με στεναχωρεί… Αυτό το θέμα όταν το έμαθα με στεναχώρησε” είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης , μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα σημείωσε μεταξύ άλλων: “Είναι προφανές ότι είναι κάτι εξαιρετικά κακό και θεωρώ ότι αυτό θα πρέπει να λυθεί άμεσα νομοθετικά. Υπάρχουν οι αποζημιώσεις που παίρνουν οι πολιτικοί, να μπουν εισοδηματικά κριτήρια, δεν χρειάζεται να υπάρχουν επιδόματα εκεί που στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται. Η συγκεκριμένη είναι πλουσιοτάτη και επομένως δεν χρειάζεται να της επιδοτεί κάποιος το ενοίκιο”.

“Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ζήτημα. Εγώ κρίνω από τους βουλευτές, οι οποίοι δεν είναι των αστικών κέντρων οι οποίοι έχουν επίδομα μέσα στη βουλευτική αποζημίωση. Σαφώς πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, δεν είναι μόνο το ζήτημα το εισοδηματικό, είναι και θέμα αρχής” ανέφερε ο κ. Δημήτρης Καμμένος.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει ζήτημα παραμονής της κ. Αντωνοπούλου στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ απάντησε ότι “θα περιμένουμε την απάντηση της και τη δήλωση της. Νομίζω ότι η δήλωση της θα διευκολύνει την κυβέρνηση”.