Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Τα Ίμια είναι δικά μας

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα, σχετικά με το σκηνικό έντασης στα Ίμια, καθώς σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ρητά ότι οι εν λόγω βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία, καλώντας τη χώρα μας να σταματήσει τις “επικίνδυνες κινήσεις”.

Απαντώντας στο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά και την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η χώρα μας «παραπλανά το κοινό όπως έχουμε συνηθίσει, διαστρεβλώνοντας όπως πάντα τα γεγονότα».

«Στην πραγματικότητα, ο υφυπουργός μας κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών χθες το βράδυ, σχετικά με τα γεγονότα που προκλήθηκαν από τους επικίνδυνους ελιγμούς σκαφών του ελληνικού λιμενικού γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια, που ανήκουν στη χώρα μας και είπε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις εχθρικές κινήσεις σε θάλασσα και αέρα και ότι δεν θα τις ανεχθούμε, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να σταματήσει αυτές τις επικίνδυνες κινήσεις, προς το συμφέρον και των δύο χωρών», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Άγκυρα, συντηρώντας την ένταση στο Αιγαίο, έστειλε τουρκικά σκάφη στην περιοχή των Ιμίων, αρκετές ώρες από το συμβάν, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε και προκάλεσε ζημιές σε σκάφος του Λιμενικού.

Όπως αναφέρει το Anadolu (Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Τουρκίας) οι δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος της γειτονικής χώρας βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και συνεχίζουν τις περιπολίες.