Ζούγκλα το γήπεδο στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που δεν τελείωσε ποτέ! Με όπλο μπήκε μέσα ο Σαββίδης

Ακόμα μια «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, γράφτηκε χθες το βράδυ στην «Τούμπα».

Ο αγώνας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ σημαδεύτηκε από την φάση του ακυρωθέντος γκολ του ΠΑΟΚ στο 90’, και δεν τελείωσε ποτέ, εξαιτίας των κωμικοτραγικών καταστάσεων που συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το γκολ που έβαλε ο Βαρελάς για τον ΠΑΟΚ, το οποίο όμως μετά από συνεννόηση του διαιτητή Κομίνη με τον βοηθό του, ακυρώθηκε αφού έκριναν ότι άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Μαουρίσιο, βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Μάλιστα στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν μέχρι και ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να αποχωρήσουν, κάτι που δεν έγινε μετά την άρνηση του αρχηγού της ομάδας Βιερίνια.

Ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το ο κ. Σαββίδης εμφανίζεται σε φωτογραφίες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, φέροντας όπλο!

Μετά την ανακοίνωση του Κομίνη ότι το γκολ ακυρώνεται, άρχισε το θέατρο του παραλόγου. Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι και πήγε στα αποδυτήρια αλλά οι παίκτες δεν γνώριζαν αν το παιχνίδι θα συνεχιστεί. Έτσι οι παίκτες της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν κι αυτοί προς τα αποδυτήρια ενώ του ΠΑΟΚ παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο.

Αρκετή ώρα μετά, ο Κομίνης άλλαξε την απόφασή του, είπε ότι το γκολ μετράει κανονικά το γκολ, αλλά διέκοψε το παιχνίδι λόγω των επεισοδίων.

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα

Σύμφωνα με τη Nova που είχε και την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, ο διαιτητής κ. Κομίνης έγραψε μεταξύ άλλων στο φύλλο αγώνα και τα εξής:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: “Έχεις τελειώσει”.

“Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα”.

4) “Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ”.

Ο ρέφερι έγραψε για το σκορ, πως ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.

ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης ετοιμάζει διαδικασίες για την προστασία της ομάδας

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι ήδη ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να προστατέψει την ομάδα του.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την διακοπή της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας ανακοίνωσε: «Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών».

ΑΕΚ: «Η διακοπή οφείλεται στην εισβολή του Σαββίδη»

Διαφορετική εκδοχή για τη διακοπή του ντέρμπι της Τούμπας δίνει η ΠΑΕ ΑΕΚ, με τοποθέτησή της.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ενωσης, ο διαιτητής Κομίνης αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα λόγω της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Τονίζουν παράλληλα πως, ό,τι και να γραφεί τελικά στο φύλλο αγώνα, την τελική απόφαση για την τύχη του ματς θα πάρει η αθλητική δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΑΕΚ θα επιδιώξει την υπέρ της κατακύρωση του ντέρμπι.

Λίγο νωρίτερα, από την Ενωση διέρρεαν ότι «εμείς μπάλα με όπλα δεν παίζουμε», κάνοντας ευθεία αναφορά σε φωτογραφίες που απεικονίζουν τον κ.Σαββίδη να φέρει όπλο κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.