Τουρκοϊσραηλινό πρέσινγκ για το Αντιρατσιστικό

Ισραήλ και εβραϊκό λόμπι παρακολουθούν στενά την υπόθεση πιέζοντας για νομοθετικές πρωτοβουλίες εναντίον των αρνητών του Ολοκαυτώματος, την ώρα που η Τουρκία εκβιάζει ώστε για να μην υπάρξουν αναφορές σε γενοκτονία Ποντίων

της Αριστοτελίας Πελώνη

Τουρκοϊσραηλινό πρέσινγκ για το Αντιρατσιστικό
Κανένας δεν θα εκπλαγεί αν την επαύριον της ψήφισης του Αντιρατσιστικού η κυβέρνηση λάβει εύσημα από τις εβραϊκές ανά τον κόσμο οργανώσεις. Και όχι τυχαία. Το επίμαχο νομοσχέδιο έχει εντοπιστεί από το ραντάρ των Ισραηλινών και του εβραϊκού λόμπι ήδη από τις ημέρες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, όταν εκδηλώθηκαν και οι πρώτες πιέσεις να αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος. Αν στις εν λόγω πιέσεις προστεθούν και οι αντίστοιχες των Τούρκων να μην υπάρξουν αναφορές σε γενοκτονία Ποντίων, το Αντιρατσιστικό έχει προκαλέσει αντίστοιχο διεθνές ενδιαφέρον με το Μνημόνιο.
Η ευαισθησία του εβραϊκού στοιχείου για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και τον αντισημιτισμό δεν είναι καινούργια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι με αφορμή τη μεταγραφή του Αδωνη Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη στη ΝΔ την άνοιξη του 2012, ο Ντέιβιντ Χάρις, πρόεδρος της American Jewish Committee, μιας από τις πιο σημαντικές οργανώσεις του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ, είχε απευθύνει προσωπική επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτήν εξέφραζε την ελπίδα ότι οι αντισημιτικές δηλώσεις που είχαν κάνει στο παρελθόν οι δύο βουλευτές δεν εξέφραζαν τις αρχές της ΝΔ. Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και ο αντισημιτικός της λόγος μετέτρεψαν την ευαισθησία σε ανησυχία και σε πιέσεις προς την κυβέρνηση να επαναφέρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που είχε καταρτιστεί επί κυβέρνησης Παπανδρέου στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρων που αφορούσε και την απόφαση για ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο:
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5154019/toyrkoisrahlino-presingk-gia-to-antiratsistiko/